Hipste en betaalbare Sportkleding van Decathlon

Natuurlijk is het laatste wat je tijdens het sporten wilt een blessure oplopen. Denk maar eens in: het wedstrijdseizoen is nog maar net begonnen of je gaat flink door je enkel. Tegen de tijd dat je hielspoor, tennisarm, spierscheurtje of gekneusde enkel is genezen en je weer in vorm bent is het wedstrijdseizoen alweer afgelopen.  Daarom is het van belang zo goed mogelijke sportkleding te dragen. Sommige van deze sportkleding en sportbenodigdheden kunnen aardig wat blessureleed voorkomen. Lees verder om te ontdekken wat je als sporter zoal nodig hebt of kunt gebruiken om blessures zo goed mogelijk te voorkomen.

Schoenen
Het belangrijkst van je hele outfit zijn waarschijnlijk toch wel een stel stevige sportschoenen. Deze moeten je gehele gewicht ondersteunen en je een goede grip hebt op het veld of de baan. De juiste trainers of sneakers kunnen ervoor zorgen dat je enkels, knieën en heupen niet al te zware klappen te voorduren krijgen als je rent, springt of een andere beweging maakt. Een goede zool en een verend voetbed kunnen deze klappen opvangen en op die manier je spieren en gewrichten ontlasten.

Beschermende Kleding
Sommige sporten hebben extra bescherming nodig. Denk maar eens aan schermers of spelers van American Football. Beiden zijn in een geheel pak gehuld. Maar ook hockeyspelers, boxers, roller skaters en ijshockeyers kunnen wel wat extra bescherming gebruiken. Een puck, hockeystick of ander sportartikel kan hard aankomen en best wat schade aanrichten als hij per ongeluk onhandig wordt neergezet. Daarom kan je het beste wat kniebeschermers, elleboogbeschermers en een goede helm omdoen. En boxers en hockeyspelers hebben ook een bitje en handschoenen nodig.

Compressiekleding
Als je al eens een blessure hebt gehad of gewoon sowieso van jezelf weet dat een bepaalde plek blessuregevoelig is, dan kun je deze ondersteunen door middel van compressiekleding. Er zijn compressiekousen voor je armen, knieën, enkels enzovoort. Maar je hebt ook compressiebroeken en compressieshirts. Deze compressiekleding zorgt voor een goede doorbloeding en ook een goede ondersteuning van de spieren en pezen. Zo worden (her)blessures in de toekomst zo goed mogelijk voorkomen. Natuurlijk is ook compressiekleding geen garantie dat een blessure niet (opnieuw) optreedt of of terug erger wordt, maar het kan wel het één en ander voorkomen.

Sportkleding
Natuurlijk is gewone sportkleding ook belangrijk. Bij de meeste sporten voldoet een sportshirt en een korte broek. Maar vergeet ook niet een trainingsvest, trainingsbroek of beenwarmers bij de hand te hebben. Die kun je dan na de training of tijdens de pauze omslaan om te voorkomen dat je te snel afkoelt. Dit heeft twee redenen. De eerste reden is dat spieren die te snel afkoelen of juist opstijven tussen de training door blessures in de hand werken. Een tweede reden is dat, vooral als je buiten bent, de wind en kou direct op je bezwete lichaam een fikse verkoudheid kan opleveren.

Ga jij al goed voorbereid naar de wedstrijd en training? Zo niet, dan kan een grote sportshop zoals Decathlon je vast wel aan wat nieuwe sportartikelen helpen zodat jij de trainingen en wedstrijden optimaal door komt. Naast sportkleding moet je ook nooit vergeten je warming-up en cooling-down te doen. Deze bereiden je hele lichaam voor op de komende training. Succes op je volgende wedstrijd.